Over mij

Welkom op mijn nieuwe website.

Mag ik me even voorstellen ?

Yelle Boonen is mijn naam. Ik ben de dochter van Tony en Elly Boonen, oprichters en uitbaters van Drukkerij Boonen BVBA.

Ik ben van kindsbeen af altijd al creatief bezig geweest. Het werd eigenlijk ook met de paplepel ingegeven, was ik niet op school, tekenles of muziekles, dan kon je mij altijd in de drukkerij vinden. Daar keek ik mijn ogen uit op al die grafische ontwerpen, het drukproces en hielp ik vaak mee in de afwerking. Dat vond ik leuker dan met poppen spelen. De handen uit de mouwen steken, dat deed ik toen al heel erg graag.

Op de middelbare school vond ik het al gauw veel te theoretisch, ik wou graag met mijn handen bezig zijn. Daarom ging ik vanaf mijn veertiende jaar naar de Kunstschool in Genk. Hier kregen we allerhande praktische vakken, schilderen, ontwerpen, productdesign, etc… en ook de beginselen van smeden. Dat vond ik meteen al heel interessant, daarom ben ik me ook verder gaan verdiepen in deze materie. Op mijn achtiende koos ik de studierichting Juweelontwerp/zilversmid in Sint-Lucas in Antwerpen. Vooral in de praktijkvakken kon ik me uitleven en creatief bezig zijn. Daarom heb ik toen tegelijkertijd avondlessen in de Nijverheidsschool te Antwerpen gevolgd, waardoor ik ook meteen de technische kant van juweelontwerp leerde kennen. Na mijn opleiding in Antwerpen kon ik mijn schoolse kennis omzetten in de praktijk. Ik had het geluk om in een goud-atelier te Grobbendonk te mogen starten en zo alle kneepjes van het vak onder de knie krijgen.

Na twee jaar in dienstverband te werken en voldoende ervaring opgedaan te hebben, besloot ik om mijn eigen zaak te beginnen. Ik mocht mijn eigen atelier starten boven de winkel van mijn ouders. Ideaal, want de mensen kennen Drukkerij en Papierhandel Boonen en kunnen altijd via de winkel bij mij terecht.