Goudsmid, stap voor stap.

Smelten:

Voor het maken van een juweel beginnen we altijd eerst met het maken van een goede legering. Een legering is het samensmelten van verschillende soorten metaal. Geel goud maken we door het smelten van fijn goud (24 karaat) waar we zilver en koper aan toevoegen om zo het goede gehalte te krijgen. Ik werk altijd met 18 karaat geel, wit of rood(rosé).

Ik kan ook oude juwelen smelten om zo een nieuw juweel te maken.

Gieten:

Het vloeibare metaal gieten we in een plaat of draadvorm, afhankelijk wat we gaan maken.

Walsen:

Nu kunnen we de plaat of staaf walsen tot gewenste dikte.

Draad trekken:

Op de trekbank door middel van een trekijzer kunnen we de draad in gewenste vorm trekken. Vb: rond/half-rond/vierkant…

Solderen:

Wanneer je 2 delen goud of zilver aan elkaar wil maken kan je dit solderen met behulp van soldeer. Dit is een stukje metaal met een lager smeltpunt, als je het geheel verwarmt, vloeit dit stukje soldeer tussen de te verbinden delen. Zo maak je er een geheel van.

Afwerking:

Vijlen:

Schuren:

Polijsten:

Ontvangstruimte:

Heb je speciale wensen of heb je wat juweeltjes liggen die je niet meer draagt? Bij mij kan je altijd terecht om een leuk, origineel juweel te laten maken.

In mijn ontvangstruimte neem ik graag de tijd om naar je te luisteren, voorbeeldjes te bekijken van uitgevoerde juwelen, door andere ontwerpen te bladeren…

Naar aanleiding van ons eerste gesprek werk ik een aantal ontwerptekeningen uit, bij een volgende afspraak kan je hieruit kiezen. Mits eventuele aanpassingen wordt het juweel dan uitgevoerd.

Sfeerfoto’s: